Luottamustoimet:
Väylä ry:n hallituksen puheenjohtaja,
Kalajärven koulun johtokunnan puheenjohtaja
SLE-yhdistys ry, toiminnantarkastaja
Varavaltuutettu (Sd.), Tekninen lautakunta, jäsen
Espoon sosialidemokraattinen yhdistys ry:n puheenjohtaja
Työkokemus:
Nuorten työelämäasiantuntija, Talous ja nuoret TAT
Me osalliset ry, Tekijätori-hanke, projektipäällikkö
Erityisluokanopettaja, Espoon kaupunki
Erityislastentarhanopettaja, Espoon kaupunki
Erityisluokanopettaja, Helsingin kaupunki
Erityisluokanopettaja, Hämeenlinnan kaupunki
45-vuotias, koti Pohjois-Espoon Röylässä. Uusperhe, johon kuuluvat yrittäjänä toimiva aviomies, omat 13- ja 17-vuotiaat lapseni, aviomiehen aikuinen tytär sekä samojedin koiranpentu Peppi. Olen koulutukseltani sosionomi AMK sekä erityisopettaja. Tällä hetkellä olen kokoaikainen opiskelija, ja suoritan YAMK-tutkintoa sosiaali- ja terveysalojen liiketoiminnan johtamisen koulutusohjelmassa. Varavaltuutettu Espoossa ja teknisen lautakunnan jäsen.
Olen koulutukseltani ja sydämeltäni erityisopettaja. Olen valmistunut Helsingistä sosionomiksi (AMK) sekä myöhemmin Itä-Suomen Yliopistosta ammatilliseksi erityisopettajaksi. Opetus, kasvatus ja erityisesti positiivinen pedagogiikka ovat lähellä sydäntäni. Olen toiminut useita vuosia Helsingissä, Hämeenlinnassa sekä Espoossa erityisluokanopettajana, useimmiten lievästi kehitysvammaisten pienryhmäopetuksessa. Työuraani kuuluu myös vuosien työ varhaiskasvatuksessa sekä lastentarhanopettajana että erityislastentarhanopettaja Espoon kaupungilla.
Työvuodet opetuksen ja varhaiskasvatuksen parissa ovat näyttäytyneet sekä antoisina että haasteellisina. Espoossa ja koko Suomessa on erittäin laadukasta kasvatusta ja opetusta. Ja niin sen tulee olla jatkossakin. Lasten ja nuorten tasa-arvoinen varhaiskasvatus, perusopetus ja hyvinvointi ovat perusoikeuksia, joiden tulee toteutua yhdenvertaisesti ja tuen tarpeesta tai asuinympäristöstä riippumatta. Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa turvallisessa lähiympäristössä ja käydä lähikoulua tuen seuratessa lasta, ei toisin päin.
Sosialidemokratian arvot vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus on keskeisiä arvoja myös omassa elämässäni. Jokaisella ihmisellä tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet rakentaa omannäköistä elämäänsä, kouluttautua, tehdä työtä ja saada työstä palkkaa. Jokaisen ihmisen tulee olla osa yhteiskuntaa tasa-arvoisesti. Olen vasta liittynyt SDP:n jäseneksi, vaikka politiikkaan lähteminen on ollut salainen haaveeni useiden vuosien ajan. Nyt se tuntuu täysin oikealta hetkeltä. Lähisuvussani ei ole ollut poliittisesti aktiivisesti henkilöitä. Uskon, että omaa toimintaani vahvasti ohjaaja oikeudenmukaisuus on lähtenyt viemään minua kohti uusia polkuja. Erityisopettajan työssä Espoon Kuitinmäen koulussa koin ensi kertaa vahvaa tarvetta lähteä vaikuttamaan laajemmin yhteiskunnan epäkohtiin ja lähteä tekemään asioita, jotta yhteiskunta olisi yhdenvertaisempi. Liityin Me osalliset ry -järjestöön, jossa toin esille ajatuksen ja tarpeen kehitysvammaisten nuorten työelämäosallisuuden merkityksestä. Koin, että nykyinen koulupolku ei johda yhdenvertaisesti vammaisia nuoria kohti palkkatyötä. Innovoin idean työpaikkapankista, jonka avulla erityistä tukea tarvitsevat nuoret pääsevät paremmin TET-jaksoille ja sitä kautta löytävät polun työelämään. Tätä ideaa jalostettiin Me osallisissa ja saimmekin Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA) hankeavustuksen, jolla lähdettiin toteuttamaan Tekijätori-hanketta (2018-2021).
Kotini sijaitsee Pohjois-Espoossa, metsän reunalla ja peltojen äärellä. Rakastan luontoa ja sen monimuotoisuutta ja kauneutta. Espoo on upea kaupunki, jossa luonto on kaikkialla lähellä ja silti olet suurkaupungin ytimessä ja palveluiden äärellä. Yhdenvertaisuus ja osallisuus on myös osa kaupunkilaisten elämää. Hyvinvointi- ja peruspalveluja, joukkoliikennettä ja virkistysalueita, harrastusmahdollisuuksia sekä tieverkostoa tulee ylläpitää ja kehittää tasa-arvoisesti kaikilla suuralueilla. Pohjois-espoolaisena näen tärkeäksi oman suuralueen asioiden näkyvillä pitämisen kaupunkikehityksessä ja -suunnittelussa. Me pohjoisespoolaiset koemme toisinaan jäävämme vähälle huomiolle kaupungin päätöstenteossa, joten ääntämme pitää saada kuulumaan laajemmalla rintamalla.
Vapaa-aikani vietän paljon kotona ja luonnossa tai urheillen. Koska rakastan luontoa, pidän myös arkisista pihatöistä ja puutarhanhoidosta. Haravoiminen ja ruohonleikkuu ovat suosikkipuuhaa kesäaikaan. Kesällä ja talvella samoilen lähimetsissä ja hiihdän jos talvi suo lunta.
Haluan olla rakentamassa kotikaupunkiani Espoota, jossa huolehditaan perusoikeuksista, ja jossa on vapaus kasvaa, kehittyä ja tehdä työtä ja jossa saa apua ja tukea, kun sitä tarvitsee.